Малките и средните предприятия – двигател на устойчивото възстановяване“ е 

...
Малките и средните предприятия – двигател на устойчивото възстановяване“ е 
Коментари Харесай

ИАНМСП и ББР ще бъдат домакини на 17-тата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия в София

„ Малките и междинните предприятия – мотор на устойчивото възобновяване “ е  тематиката на  17- тата среща и съпътстващата я конференция на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME), която ще се организира у нас.

Тя ще бъде обвързвана с новаторското и цифровото развиване на МСП в изискванията на пандемията Covid-19 и присъединяване в нея се чака да вземат Кристалина Георгиева, шеф на Международния валутен фонд, Мария Габриел, европейски комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша, Йорданка Фандъкова, кмет на София, Серджо Арзени, президент на Международната мрежа за МСП, Джанкарло Джорджети, министър на икономическото развиване на Италия. Чуждестранни посетители, представители на държавни и бизнес организации, банки за развиване и на научните среди ще се включат  в панелите, отдадени на възобновяване на бизнеса след COVID-19, ролята на банките за развиване в поддръжката на МСП, бранша на дребния и междинен бизнес в Югоизточна Европа и доста други.

Домакини на събитието, което в границите на два дни и в редица полемики и презентации ще сложи най-важните тематики за развиването на бранша на МСП, са Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Българската банка за развиване.

Международната мрежа за МСП е основана през 2000 година като самодейност за подкрепяне МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да реализира връзка сред организации, които поддържат МСП, както и такива, които основават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в областта на интернационализацията, нововъведенията и софтуерния трансфер на МСП.

В мрежата вземат участие държавни и неправителствени организации, както и финансови институции, а съществена задача на  INSME е да предизвиква интернационалното съдействие и публично-частното партньорство в областта на нововъведенията и софтуерния трансфер.

При интерес за присъединяване в 17-ата годишна среща на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME) може да направите в период до 6 декември вашата изцяло безвъзмездна регистрация тук:

Моля, имайте поради, че местата за физически достъп за лимитирани. Ще получите имейл с удостоверение на регистрацията и спомагателни указания за физическия достъп

След сполучлива регистрация ще получите имейл с данни за достъп до виртуалното събитие

Участието в събитието е гратис и се провежда по план № BG16RFOP002-2.052-0001 „ Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия посредством осъществяване на търговски задачи, бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и двустранни срещи “, в осъществяване на активност 2 “Организиране в България на бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и други прояви за основаване на бизнес партньорства ”, финансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014–2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.

Novinite.bg са публични медийни сътрудници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР